Beschoeiingen

Een beschoeiing is een constructie aan de oever van een waterweg om de oever tegen erosie of afkalving te beschermen. Het kan bestaan uit een plaat langs de waterkant, maar ook uit damwanden of keerwanden. Deze constructies zorgen ervoor dat de grond achter de beschoeiing niet wegzakt of wegspoelt.

Beschoeiingen zijn een essentieel onderdeel van de waterhuishouding. Bij Nieuwenhuis Infra & Service maken we gebruik van alle soorten van beschoeiingen. Van vlonders, zitkuilen, steigers, loopbruggen, betonnen keerwanden, kunststofbeschoeiingen tot glasvezelbetonbeschoeiingen, zo garanderen we altijd een goede en passende oplossing.

Het belangrijkste bij het plaatsen van beschoeiingen is dat de materialen tot op de bodem van de sloot worden aangebracht. Als dit niet gebeurt, kan de grond onder de beschoeiing wegspoelen, wat verzakkingen tot gevolg kan hebben.

Onze beschoeiingen bestaan uit palen, planken, worteldoek, afdekplanken en verankeringen. Op basis van verschillende factoren kunnen we de maximale hoogte van de beschoeiing bepalen. Daarbij overleggen we altijd met de opdrachtgever over de benodigde totale hoogte.

Of u nu op zoek bent naar meer privacy of uw wilt de veiligheid van uw walkant verbeteren, wij hebben voor alle omstandigheden een gepaste oplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wij maken onder andere vlonders, zitkuilen, steigers, loopbruggen, betonnen keerwanden, kunststof- of glasvezel betonbeschoeiingen.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op.

Beschoeiingen